Hoe ga jij met teleurstellingen om?

Hoe ga jij met teleurstellingen om?
Het jaar 2017 is alweer voorbij … Heb jij je doelstellingen gehaald? Ga eens na wat afgelopen jaar je grootste teleurstelling is geweest. Helaas heb ik niet al mijn doelstellingen en voornemens waar kunnen maken en van de andere kant ben ik toch gegroeid en heb me verder ontwikkeld. Wat er fout is gegaan dit jaar is best wel veel omdat ik van aanpakken hou en een doe-er ben
Als ondernemer of ondernemend persoon gaat het niet altijd bergopwaarts maar één ding is zeker ik ben weer ervaringen rijker en hoe kijk je nu op je grootste teleurstelling terug? Wat heeft die je uiteindelijk gebracht?
Ik weet nog dat ik mijn allereerste ‘relax en reset-dag ‘ gaf een prachtige lokatie had ik gehuurd waar een handje vol deelnemers zou komen op de dag zelf kreeg ik allemaal telefoontjes dat mensen later zouden komen of zelfs helemaal niet meer wilde komen omdat er blijkbaar aan de weg werd gewerkt. Het kwam binnen, maar op een of andere manier heb ik de rust bewaard
Verdraag wat je niet kunt veranderen en verander wat je niet kunt verdragen. We zijn met een kleine groep een uur later gestart en na de lunch was iedere deelnemer aanwezig Ondanks alles een meer dan geslaagde dag met ook voor mij wijze lessen Ook al lopen de dingen niet zoals je wilt, ben achteraf dankbaar voor de leermomenten die je zijn aangereikt en doe er de volgende keer je voordeel mee
Laat het verleden en teleurstellingen je niet bitter maken maar juist beter veranderingen in het leven zijn een constante factor ook al heb je weerstand tegen veranderingen maar wat als je veranderingen gaat zien als verbeteringen? Heb je dan nog steeds weerstand ertegen? Teleurstellingen doen vaak pijn, zijn vervelend of zelfs verdrietig koester de ervaring toch vaak zijn het handreikingen naar iets beters waar jij nog geen weet van hebt
TURN YOUR TEARS INTO TREASURES Wanneer jij boosheid of verdriet voelt dan ben jij of zijn anderen over je grenzen heen gegaan je komt dan dichter bij je innerlijke kracht, je oerbron, je intuïtieve kompas oftewel je instinct waar gaat je hart sneller van kloppen? Wat past bij jouw ideale leven? Maak gebruik van teleurstellingen want ze leggen je angsten en zwakke plekken bloot ben dankbaar voor deze waardevolle ervaringen handreikingen die je blijkbaar nodig hebt om daar te komen waar jij hoort te zijn
Misschien zit je nu in een situatie waarvan je denkt “Ja je kunt me nog meer vertellen” maar echt waar, niets blijft zoals het is en dus ook niet jouw huidige situatie geloof in jezelf, heb vertrouwen in de toekomst en ervaar je veerkracht je kunt veel meer dan je denkt
Ik wens je gemoedsrust en doorzettingsvermogen toe,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *