Waar kies jij voor?

Waar kies jij voor ?

Kies jij ervoor om in angst te leven?

Of kies jij bewust voor liefde, voor harmonie, warmte en geborgenheid?

Maak jij bewust keuzes die bij jou passen?

Neem jij het heft in eigen hand?

Zelf heb ik het lef sinds een jaar of tien om steeds vaker te kiezen voor de liefde. Allereerst de liefde voor mezelf en mijn kinderen. Maar gelukkig ook voor mijn passie, het leven dat bij mij past en niet wat anderen voor mij in gedachten hebben. Niet altijd de makkelijkste weg om te gaan, maar langzaam maar zeker verdwijnen de beren op de weg, hoor ik die verdomde irritante stemmetje minder vaak in mijn hoofd en luister ik nauwelijks nog naar angst

Is het je opgevallen dat heel veel adviezen gegeven worden om je angst te verminderen. Daardoor wordt de focus op je angst gelegd, maar je wilt toch juist niet naar die angst luisteren. In angst leven en vanuit angst keuzes maken.

Het leven is veel eenvoudiger dan je denkt. Vaak maak je het jezelf moeilijker dan het is: Verdraag wat je niet kunt veranderen en verander wat je niet kunt verdragen. Zo houd je de energie bij je en creëer je steeds vaker tijd om te investeren in dingen die bij jou passen, dingen die jouw leven en dat van anderen kunnen verbeteren zal je weerstand minder worden en jij betere levensenergie ervaren

Kies voor de liefde, kies vooral voor jezelf en ervaar de vreugde en energie. Leef, geniet, vergeef en heb lief. Ja LIEF, een woord waar ik enorme weerstand tegen heb gehad want iedereen nooit me bijna automatisch lief.

Omdat ik ervan overtuigd ben dat mensen die hun hele leven worstelen met erkent te worden niet nog eens zijn aan het wachten om ‘geslagen’ te worden en met de harde hand een les geleerd te krijgen. Maar met zachte hand, een liefdevolle stok achter de deur of een luisterend oor of lezend oog veel meer geholpen zijn om hun eigenwaarde te (h)erkennen.

Graag wil ik je een opdracht meegegeven.

Vul vier kwaliteiten van jezelf in die beginnen met de volgende letters

L….

I……

E…..

F…..

Want ook jij bent lief en buitengewone bijzondere kwaliteiten.

Ben je daarvan bewust!

Ik wens je een liefdevolle dag toe,

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *