WAAR GELOOF JIJ IN ?

Waar ben jij heilig van overtuigd?

Van jezelf?

Van je kinderen?

Van jouw product dat je verkoopt?

Ik geloof er heilig in dat de wereld zal veranderen wanneer we kinderen het vertrouwen geven dat ze goed genoeg zijn zoals ze zijn. Dat ze zogenaamde aandachtspunten kunnen compenseren met andere kwaliteiten waarover zij beschikken.

Wanneer je als kind niet gepest bent geworden en ook niet geperst hebt zul je daar op latere leeftijd ook geen behoefte aan hebben om mensen onderuit te halen. Het is voor mijn gevoel een vicieuze cirkel en die wel eens doorbroken mag worden.

Ga eens na in jouw jeugd?

Hoe was dat bij jou thuis, in de klas of op de voetbalvereniging?

Ben jij gepest geworden?

Of pestte jij anderen?

Oordeel niet, maar vraag je liever eens af waarom? Wanneer je (zelf)vertrouwen hebt straal je iets uit. De ene noemt het charisma en de andere durft gewoon zichzelf te zijn. Want er zullen bij jou op school en nu op het werk ook vast en zeker van die types zijn die anders zijn dan de ‘normale’ mensen om je heen. Maar omdat ze zichzelf zijn en ook mogen zijn, worden zij geaccepteerd zoals ze zijn.

Hoe mooi zou het zijn wanneer we elkaars verschillen eens werkelijk gaan omarmen? Wanneer je bewust bent dat je ook andere kwaliteiten nodig hebt dan alleen rekenen en taal. Sociale vaardigheden zoals inzicht, goed kunnen luisteren, empathie en oplossingsgericht in het leven staan.

We hebben elkaar nodig als we willen groeien en vooruit willen komen. Start vandaag eens om anders naar anderen te kijken. Kijk naar wat er goed gegaan is. En zie je wat er niet deugt, geef dan opbouwende kritiek met een voorbeeld hoe het de volgende keer beter kan. Zo help je niet alleen jezelf, maar ook de ander.

Ik wens je prettige samenwerking toe,

Welke relatie wil jij verbeteren in je leven? Op 1 februari start de RELATIE-BOOST, door meer begrip, betere grip! 11 dagen bewustwording om minimaal één relatie binnen twee weken te verbeteren. Of het nu om een zakelijke of privé-relatie handelt wordt je bewust waar jij staat in deze relatie en vind de juiste balans binnen die relatie. Interesse? Klik hier je weet het ‘energie liegt niet !’ 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *