Welke stemmetjes houden jou onder de duim?

Herken je dat dat je ineens geen vertrouwen meer in iets hebt? Dat jij je heel klein voelt en dat de wereld er totaal anders uitziet. Je zit plotseling in een diep donker gat.

Hoe kom je daar nu uit? Vaak zijn het stemmen uit je verleden, een angst, pijn of verdriet die nog niet geheeld is. Iets wat je nog altijd met je mee sleept en op momenten dat het stressvol wordt ineens bij je onuitgenodigd op de stoep staan. Net op zo’n belangrijk moment dat je ze echt niet kunt gebruiken.

Natuurlijk negeer je ze in eerste instantie, maar langzaam maar zeker raken ze je weer en voel je opnieuw die pijn, het verdriet of de angst. Je spieren verkrampen en je voelt je klein, een nietsnut. Wie denk je wel niet dat je bent. Dat lukt je nooit. Daar ben je niet goed genoeg voor. Enzovoorts… herken je ze?

Hoe laat je die negatieve gedachten-spinsels los. Vraag ze gewoon of ze willen ophouden. Je kent het vast wel uit tekenfilms., aan de linkerkant is de duivel en op de rechterschouder de engel getekend. Veeg je linkerschouder liefdevol schoon en zeg tegelijkertijd: “wil je weggaan? Ik heb nu geen tijd voor je.” Kinderlijk? Misschien, maar het is bewustwording dat het gedachten zijn. Gedachten stoppen niet tot jij stopt ze te geloven.

Wat je ook kunt doen is met je voeten op de grond stampen. Even aarden. Naar buiten gaan en een wandeling maken is natuurlijk helemaal super. Jezelf de rust en ruimte gunnen plus je bent in een andere omgeving en in beweging. Maar soms gaat dat niet en toch kun je dan naar de toilet ‘vluchten’. Je kunt je handen en polsen onder de kraan houden, wat zuiverd en kalmerend werkt. Daarnaast kun je op de toilet je duim vasthouden. Dit is een eenvoudige manier om je zorgen los te laten en je weer veilig te voelen.

Raar. Nou nee. Kijk maar eens naar kinderen wat doen zij wanneer ze zich niet prettig voelen? Juist ja vaak duimen kinderen omdat ze zich niet veilig voelen. Je kunt naast het vasthouden van je duim door de vingers van je andere hand erom heen te wikkelen ook nog een krachtzin zeggen: Mijn gedachtenwereld is in vrede. De duim vertegenwoordigt namelijk het verstand en zorgen.

Ik verzin dit niet ter plekken. Toevallig sloeg ik ooit het boek “Je kunt je leven helen” van Louise L. Hay open en daar stond de duim met de bijbehorende affirmatie beschreven. Dit komt overeen wat ik met mijn ontspanning binnen handbereik graag wil delen. De levensstroom-behandelingen die ik geef, ook via skype-sessies, zijn gebaseerd op Jin Shin Jyutsu. Dit is een eeuwen oude kunst van zachte aanraking om levensenergie te harmoniseren en energieblokkades in je lichaam op te heffen. Jin Shin Jyutsu helpt stress te verminderen, pijn te verzachten en angsten en zorgen los te laten.

Energie kan nooit vermoeien. Het is je persoonlijke onevenwichtigheid die vermoeidheid veroorzaakt. Ben jezelf, vertrouw jezelf en blijf vooral bij jezelf.

Luister minder naar anderen

Ik wens je een vertrouwen en gemoedsrust toe,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *